Bosvruchten-kokosmousse

Niet alleen een geschikt woord voor een potje scrabble, maar ook een heerlijk toetje! En natuurlijk kan het ook altijd even tussendoor.

Ik eet sinds ruim een jaar nagenoeg geen suiker meer. En als ik wél een keertje suiker eet, dan kies ik bij voorkeur natuurlijke suikers. Wat vorig jaar april begon als een  uitdaging van  drie maanden is  voor mij intussen een ‘way of life’ geworden. En niet alleen omdat het heel veel kilo’s scheelt, maar vooral omdat ik mij er lichamelijk echt veel beter door voel.

Sinds 2008 heb ik sarcoïdose, een chronische ziekte. Lastig – en als extraatje bracht de sarcoïdose nog een tweede chronische ziekte, dunne vezel neuropathie, mee. Deze aanslag op mijn gezondheid heeft mijn leven behoorlijk op zijn kop gezet. Ik moest op zoek naar ander werk, ga verplicht elke middag 2 uur naar bed om te rusten, kan niet meer lang autorijden en moet veel (gedoseerd) bewegen… Om maar een paar van de veranderingen te noemen.

Maar langzaam aan heb ik alle aanpassingen voor elkaar gekregen. Vorig jaar had ik mijn  nieuwe ritme al behoorlijk te pakken.  Echter, tot april vorig jaar moest ik nog sterke pijnstillers nemen, voor de dunne vezel neuropathie. Ik had wel eens geprobeerd daar mee te stoppen, maar steeds zonder succes. Toen begon ik met het minderen van suiker uit mijn dagelijks eetpatroon. In eerste instantie deed ik dat heel rigoreus,  inclusief de natuurlijke suikers. En toen werd de pijn minder! Dus ben ik langzaam gaan afbouwen en uiteindelijk gestopt ! Het is natuurlijk niet wetenschappelijk onderbouwd, en zal vast niet voor iedereen gelden, maar voor mij werkt het – no sugar, no pain!

Daarom presenteer ik dit lekkere toetje, met alleen natuurlijke suikers. Het smaakt fantastisch bij zomerse temperaturen en het is in een zucht gemaakt (mits je een blender hebt).

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 blik koksmelk of room (400 ml)
  • ca 1,5 cup bosvruchten (diepvries)
  • 1 tl (of meer) vanillepoeder (online te koop bij diverse webwinkels met superfoods). Je kunt ook goede vanille essence gebruiken.

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender en mix deze 1 minuten op hoge snelheid (of de optie voor desserts als jouw blender die heeft).

Verdeel over glaasjes en versier eventueel met wat verse munt.

foto

De mousse in de stralende namiddagzon.

 

Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation